Sałatka mimoza od Givi Khatisov

Do przepisu

Przepisów na sałatkę Mimozy jest tyle, ile ryb w morzu. Zazwyczaj do jego przygotowania używa się łososia w puszkach lub saury. W tej wersji Mimozy wybraliśmy halibuta i dodaliśmy trochę wątroby dorsza.

Złożoność: łatwo Kalorie: 411,75 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Używany: 15,27 g/36,86 g/4,44Kuchnia rosyjskaSałatkaSałatka MimozaJajko sadzone8 marcaWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleNowy RokRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ2 jajkagotowana marchewka – 50 gdomowy majonez – 40 gdowolne liście sałaty – 30 gwątroba z dorsza – 1 łyżka. lhalibut wędzony na gorąco lub na zimno – 30 gjajko sadzone – 1 szt.świeżo wyciśnięty sok z marchwi – 30 gsól – do smakupieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Gotuj jajka, aż będą gotowe. Oddziel żółtko od białka i zetrzyj osobno.

Krok 2

Zecieramy również gotowaną marchewkę.

Krok 3

Marchewkę wymieszać z białkiem, doprawić 20 g majonezu.

Krok 4

Powstałą masę wyłóż na liście sałaty i posyp startym żółtkiem. Obok ułóż wątrobę i rybę. Na wierzchu połóż jajko w koszulce. Wlać sos z mieszanki majonezu (20 g) i świeżej marchewki. Sól i pieprz.

PRZY OKAZJI

Przepis podany Givi Khatisov, szef kuchni restauracji VLADIVOSTOK 3000.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja