Sałatka konserwowa z cukinią

Sałatka konserwowa z cukinią

Tatiana M. 18 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSałatka konserwowa z cukinią Do przepisu

Pyszna zimowa przystawka z sałatką z cukinii!

Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia (przygotowana) 1,3 kgmarchewka 300 gpapryka 300 gczosnek (ząbki) 5 szt.zielona cebula 1 pęczekpietruszka 1 pęczeklubczyk do smakucukier 1 łyżka. l.sól 2 łyżki. l.mieszanka ziaren pieprzu 1 łyżka. l.goździki 4 szt.laur 4 szt.olej roślinny 2/3 łyżki.ocet jabłkowy 2/3 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Sterylizuj słoiki i pokrywki. Warzywa pokroić w cienkie paski lub zetrzeć je na równej tarce za pomocą robota kuchennego. Czosnek – w plasterki, posiekaj warzywa. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.

Krok 2

Sałatkę po ramiona układamy w słoikach, na wierzch zalewamy powstałym sokiem. Słoiki zamykamy pokrywkami lub częściowo zakręcamy i sterylizujemy słoiki 1-litrowe – 40 minut. Słoiki mocno zakręć, odwróć do góry dnem na ręczniku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja