Sałatka Fasolowa Z Papryką I Selerem

Do przepisu

Przygotowanie tej pożywnej sałatki zajmuje tylko kilka minut, jeśli masz wcześniej ugotowaną fasolę. Można go wygodnie zabrać do pracy jako samodzielne danie lub podać jako dodatek do smażonej piersi kurczaka.

Złożoność: łatwo Kalorie: 160,33 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Używany: 6,20 g/7,14 g/17,68Bez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaDrugie danieSałatkaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI400 g gotowanej czerwonej fasoli4 ząbki czosnku1 łyżka. łyżka sosu Worcestershire2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardy z ziarnami3 łyżki soku z cytryny (sok z około 1/2 cytryny)3 łodygi selera1/2 czerwonej słodkiej papryki3/4 zielonej cebuli1 mała pęczek kolendrysól i mielony czarny pieprz do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W dużej misce przygotuj sos: czosnek i sól zmiel na pastę, dodaj musztardę, sos Worcestershire, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Mieszaj, aż utworzy się emulsja.

Krok 2

Łodygi selera uwolnij od grubych włókien i pokrój w cienkie ukośne plasterki. Paprykę pokroić w paski, cebulę zieloną – ukośnie na kawałki o długości ½ cm Oddzielić liście kolendry od gałązek.

Krok 3

Fasolę podgrzej na kuchence lub w kuchence mikrofalowej, aż będzie ciepła (pomoże to lepiej wchłonąć sos), przełóż ją do miski z sosem i zamieszaj. Dodać seler, paprykę, cebulę i zioła i ponownie wymieszać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja