Ryba ze szparagami i oliwkami „w kopercie”

Do przepisu

Gotowane lub pieczone ziemniaki doskonale nadają się do tej ryby jako dodatek.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 25 minutPiekarnikPieczenieKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: pescetarianizmNa świątecznym stoleNowy RokWielkanocSKŁADNIKI NA 4 PORCJI800 g filetu z dowolnej tłustej ryby200 g szparagów100 g oliwek4 szalotkiskórka z 1 cytrynyoliwa z oliweksól, czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Rybę pokroić na 4 porcje. Sól i pieprz z obu stron, posyp skórką.

Krok 2

Obraną szalotkę pokroić w plastry o grubości 1 cm i smażyć na oleju przez 30 sekund. z każdej strony.

Krok 3

Jeśli szparagi są regularne, odłam twardą część łodygi i obierz resztę łodygi. Jeśli szparagi są małe, nie jest to konieczne. Szparagi pokroić w poprzek lub ukos na małe kawałki, smażyć na oliwie przez 2 minuty.

Krok 4

Weź 4 arkusze papieru do pieczenia i połóż szalotki na środku. Na nim – ryba, oliwki i szparagi. Skropić olejem.

Krok 5

Podnieś długie krawędzie papieru nad rybą, złącz je i złóż. Skręć otwarte końce „koperty” jak opakowanie po cukierku. Złóż skręcone końce pod rybę i połóż na blasze do pieczenia. Wstawić do dolnej części piekarnika i piec przez 12-15 minut, w zależności od grubości filetu rybnego.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja