Rumptof – dzbanek na rum owocowy

Rumptof – dzbanek na rum owocowy

Marina 29 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPreparat owocowo-jagodowy w nadzieniu rumowymRumptof - dzbanek na rum owocowyGotowanie Rumptof - garnek z rumem owocowymPreparat owocowo-jagodowy w nadzieniu rumowymRumptof - dzbanek na rum owocowy Do przepisu

Preparat owocowo-jagodowy, który zaczynamy układać na początku lata, wraz z pojawieniem się pierwszych jagód, a kończymy na owocach cytrusowych zimą. Niemieckie gospodynie domowe przygotowywały ten przysmak zwykle przez sześć miesięcy i zaczynały go degustować w ramach różnych deserów w Wigilię. Dołącz do nas, w ogrodach wciąż jest tyle różnych owoców!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Dodać. czas: 30 minutKuchnia niemieckaPustyImpreza, bufetUrodzinySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘowoce 1 kgcukier 500 grrum 500ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na początku lata (osoby spóźnione mogą dołączyć jesienią) dobrze umyte jagody lub owoce są krojone w losowe plasterki. Umieścić naprzemiennie warstwami w glinianym garnku lub szklanym naczyniu i posypać każdą warstwę cukrem (1/2 części cukru w ​​stosunku do masy owocu).

Krok 2

Pozostaw na 30-40 minut. aż pojawi się sok. Teraz dodajemy pozostałą połowę cukru i zalewamy rumem tak, aby całkowicie przykrył owoce. Odstawiamy w ciemne miejsce (można przykryć naczynia ciemną ściereczką) do czasu kolejnego dodania owoców. Gdy pojawią się nowe owoce, cały proces powtarzamy od początku. Im większa różnorodność owoców i jagód, tym smaczniejsze.

Krok 3

W wigilię długo wyczekiwanych Świąt Bożego Narodzenia wyciągamy nasz ukochany dzbanek z rumem i wykorzystujemy aromatyczne, nasączone rumem owoce do różnych deserów i ciast. A lody z takimi owocami mają wyjątkowy smak!

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeśli spóźnisz się na złożenie owoców na początku lata, możesz to zrobić w dowolnym momencie. Same owoce cytrusowe mają już niepowtarzalny smak! Rum można zastąpić koniakiem lub Calvadosem.

PRZYDATNE RADY

Najlepiej sprawdzi się jasny rum, ale można też użyć ciemnego rumu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja