Różne warzywa i owoce
gastronomia 22 czerwca 2007 Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 215,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpietruszkaogórki1kg marchewki1 kg kalafiora1 kg twardych jabłekkoperek1 kg zielonych i brązowych pomidorów1 kg śliwekliście wiśni1 kg słodkiej paprykiłodygi seleramłody czosnek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Warzywa pokroić na kawałki, następnie ułożyć je warstwami w suchych, sterylnych słoikach. Dodaj kilka ząbków czosnku, posyp liśćmi wiśni i świeżym koperkiem. Przygotować solankę w proporcji 30 g soli na litr wody. Zalać zawartość solanką tak, aby przykryła warzywa. Teraz szczelnie zamknij słoiki i zwiń sterylizowanymi pokrywkami. Należy przechowywać w chłodnym miejscu.