Różne kompoty owocowe

Różne kompoty owocowe

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział2302.jpg Do przepisu

Talerz owoców w puszkach można przygotować z dowolnych owoców. Ale aby było nie tylko smaczne, ale i piękne, staraj się wybierać owoce o różnych rozmiarach i kolorach. Nawiasem mówiąc, takie owoce i jagody są umieszczane w słoikach bardziej zwięźle.

Złożoność: łatwo Kalorie: 93,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaGotowanieDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ3 brzoskwinie300 g winogron3 szklanki cytryny200 g cukru2 gruszki10 śliwek1,2 litra wody pitnej (na 3-litrowy słoik) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj owoce. Gruszki i brzoskwinie przekrój na pół, usuń pestki. Winogrona podzielić na małe kiście. Owoce włóż do wysterylizowanego słoika, dodaj plasterki cytryny.

Krok 2

Zrób syrop z wody i cukru. Zalać wrzącym syropem owoce. Sterylizuj słoik przez 40 minut, a następnie zamknij pokrywkę.

PRZY OKAZJI

Cytryna pokrojona w kółka wraz ze skórką nada słodkiemu kompotowi lekką przyjemną goryczkę i posmak świeżości. Tylko nie przesadzaj – najlepszą opcją będzie 1 cienki plasterek cytryny na 1 litr kompotu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja