Różne jagody
gastronomia 22 czerwca 2007 Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 582,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ500 g czarnych porzeczek500 g malin3 kg cukru1,5 szklanki wody500 g jeżyn500 g truskawek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
1. Posortuj jagody, zmiksuj i włóż do lodówki na noc. 2. Wymieszaj wodę i cukier, ugotuj syrop. Gdy syrop zacznie się gotować, dodaj jagody. Zdjąć z ognia. 3. Mieszaj dżem, aż całkowicie ostygnie. Syrop powinien stać się przezroczysty. Wyjdź na jeden dzień. Następnie rozlać do słoików.