Rosół z Ramki Kurczaka

Rosół z Ramki Kurczaka

gastronomia 26 kwietnia 2015 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 2 godzinyGotowanieKolacjaPustyPierwsze danie: ZupaWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJI1 ramka z pieczonego kurczaka 2 średnie cebule 2 średnie marchewki 2 łodygi selera lub mały kawałek korzenia selera brokuły lub łodygi kalafiora (opcjonalnie) natka pietruszki, koperek, łodygi kolendry 5 gałązek tymianku 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe 3 ziele angielskie 5 ziaren czarnego pieprzu oliwa z oliwek i sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz czosnek, cebulę i marchewkę. Cebulę pokroić na 4 części, marchewkę pokroić w grube plasterki. Łodygę selera i brokułów, jeśli używasz, pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu, dodaj warzywa, dodaj sól i smaż na złoty kolor, 10 minut.

Krok 3

Na patelnię wrzucamy kości kurczaka, zalewamy 2 litrami wody i doprowadzamy do wrzenia. Usuń pianę, zmniejsz ogień. Na patelnię włóż przyprawy, łodygi ziół i liście laurowe. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj bulion przez 1,5 godziny, pod koniec dodając sól. Ostudzić gotowy bulion i odcedzić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja