Rosół jabłkowy z figami i suszonymi śliwkami w powolnej kuchence

Rosół jabłkowy z figami i suszonymi śliwkami w powolnej kuchence

gastronomia 07 maja 2013 r0,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzina 30 minutDrinkSzybkoSKŁADNIKI NA 6 PORCJISuszone jabłka – 200 gŚliwki – 6 szt.Suszone figi – 6 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

W osobnych miseczkach namocz jabłka, suszone śliwki i figi w ciepłej, przegotowanej wodzie. Po 1 godzinie odlej wodę z misek.

Krok 3

Jabłka włóż do miski multicooker i zalej 1,5 litra wody. Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, zamknij pokrywę i gotuj przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj figi i suszone śliwki, gotuj w trybie „Ciepłe” przez 20 minut.

Krok 5

Rosół jabłkowy z figami i suszonymi śliwkami jest gotowy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja