Rosół jabłkowy z figami i suszonymi śliwkami w powolnej kuchence
gastronomia 07 maja 2013 r Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzina 30 minutDrinkSzybkoSKŁADNIKI NA 6 PORCJISuszone jabłka – 200 gŚliwki – 6 szt.Suszone figi – 6 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj wolnowar i składniki.
Krok 2
W osobnych miseczkach namocz jabłka, suszone śliwki i figi w ciepłej, przegotowanej wodzie. Po 1 godzinie odlej wodę z misek.
Krok 3
Jabłka włóż do miski multicooker i zalej 1,5 litra wody. Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, zamknij pokrywę i gotuj przez 15 minut.
Krok 4
Dodaj figi i suszone śliwki, gotuj w trybie „Ciepłe” przez 20 minut.
Krok 5
Rosół jabłkowy z figami i suszonymi śliwkami jest gotowy.