Roladki z bakłażana z orzechami włoskimi
gastronomia 30 grudnia 2021 r4,75 (12)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu
Nasze bułki bakłażanowe z orzechami włoskimi na zawsze zmienią Twoje rozumienie tej pozornie dobrze znanej przekąski. Nadzienie w tym przypadku nie składa się z tartego sera półtwardego lub topionego zmieszanego z czosnkiem: jest bardziej oryginalne, ale jednocześnie niezbyt skomplikowane. Bazę tworzą orzechy włoskie i kolendra, do których następnie dodaje się serek śmietankowy. Zamiast tego całkiem możliwe jest przyjęcie tańszego twarogu. I pamiętaj, aby udekorować bułeczki z bakłażanem orzechami włoskimi z pestkami granatu: dodadzą szczególnie wyrafinowanych nut do smaku przekąski.
Złożoność: łatwo Kalorie: 361,60 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 10 minut Używany: 9,06 g/28,53 g/19,57MikserPiekarnikPrażenieNa patelniKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: laktoWegetarianizmNa świątecznym stoleNowy RokWielkanocBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJIbakłażany duże – 6 szt.kolendra – 4 gałązkiczosnek – 2 ząbkiorzechy włoskie łuskane – 200 gserek śmietankowy – 90 ggranat – 1 szt.olej roślinny do smażenia – do smakusól – do smakuświeżo zmielony czarny pieprz – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Aby przygotować bułki, należy umyć bakłażany, osuszyć, następnie pokroić wzdłuż w plastry o grubości 1 cm, obficie posolić, pozostawić na 10 minut, następnie opłukać i osuszyć. Przygotowane w ten sposób bakłażany podczas smażenia wchłoną mniej oleju.
Krok 2
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni i smaż plastry bakłażana partiami po obu stronach. Układać na ręcznikach papierowych, aby wchłonęły nadmiar oleju.
Krok 3
Aby wypełnić bułki, umyj i osusz kolendrę. Zostaw kilka listków do dekoracji. Resztę włóż do miski blendera, dodaj obrany czosnek i 1/2 łyżeczki. sól i posiekaj. Stopniowo, kontynuując pracę blendera, dodawaj wszystkie orzechy.
Krok 4
Powstałą masę orzechową wymieszaj z serkiem śmietankowym. Sól i pieprz do smaku. Powstałą mieszanką posmaruj każdy plaster bakłażana i zwiń. Bułki układamy pionowo, niczym kikuty, na talerzu.
Krok 5
Umyj granat. Skórkę przekrój w 4-6 miejscach, a owoc pokrój w plasterki. Usuń ziarna. Posyp nimi bułki z bakłażanem, udekoruj liśćmi kolendry i podawaj.
PRZYDATNE RADY
Aby orzechy włoskie do nadzienia bakłażanów były bardziej aromatyczne i smaczne, najpierw podsmaż orzechy na suchej patelni, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
PRZY OKAZJI
Roladki z bakłażana i orzechów włoskich lepiej przygotować dzień przed podaniem – nabiorą smaczniejszego smaku. Aby przekąska nie wyschła, przykryj górną część pojemnika folią spożywczą.
CZERWONY ()
Stwórz swoje wymarzone wakacje z innowacyjną technologią RED SOLUTION!
Technologie pomagają zaoszczędzić czas i uzyskać doskonałe rezultaty bez dodatkowego wysiłku. Przygotuj gorące dania, ciasta, desery i napoje o dowolnej złożoności za jednym dotknięciem dzięki wbudowanym programom automatycznym lub twórz własne przepisy, korzystając z trybu ręcznego. Eksperymentuj, zaskakuj, ciesz się efektem!
1227700486496. 108810, Moskwa, Vn.Ter.G. Osada Marushinskoye, PGR Kryokshino, St. Ozernaya, 5, budynek 1, pokój. 22. firma redsolution
Reklama