Roladka z kurczaka z jajkami

Do przepisu

Pieczeń mielona lub klops to korzystna dla obu stron opcja na szybki rodzinny lunch. W przeciwieństwie do kotletów, które trzeba smażyć pojedynczo, manipulacji jest znacznie mniej – bierze się mięso mielone, formuje bochenek i wkłada do piekarnika. A ona wykona resztę pracy za Ciebie. Ten obfity posiłek lepiej podać z czymś lekkim – zieloną sałatą, duszoną młodą kapustą lub grillowanymi warzywami.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 430,21 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzina 20 minut Używany: 40,20 g/25,56 g/11,80KolacjaPrzekąskaMenu dla dzieciNa świątecznym stoleWielkanocBufetSKŁADNIKI NA 6 PORCJI1 kg filetu z udka kurczaka4 jajka na twardo1 duże jajko150 ml kremu1 łyżka. l. suszony koperek3 łyżki l. krakersy2 łyżki l. słodki sos chiliświeżo zmielony czarny pieprzsól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Filet z kurczaka pokroić i przepuścić przez maszynę do mięsa. Do mielonego mięsa dodać suszony koperek, surowe jajko, śmietanę i krakersy, dodać sól i pieprz, dobrze wymieszać. Pozostaw na 15 minut.

Krok 2

Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 15 x 30 cm wyłóż pergaminem i nałóż łyżką połowę mielonego mięsa. Na środku umieść ugotowane jajka, a następnie resztę mięsa mielonego. Wygładź powierzchnię i posmaruj sosem chili. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚C i piec 45 minut.

Krok 3

Gotową bułkę lekko ostudź i wyjmij z formy. Podawać na gorąco lub całkowicie wystudzone.

PRZY OKAZJI

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja