Raclette z pieczoną wołowiną, suszonymi pomidorami i zielonymi szparagami

Do przepisu

Raclette było kiedyś prostym daniem popularnym wśród szwajcarskich pasterzy. Teraz to danie można nadać wyjątkowo świątecznego charakteru, przygotowując na przykład raclette z pieczoną wołowiną, suszonymi pomidorami i zielonymi szparagami i doprawiając wszystko oliwą truflową.

Złożoność: przeciętny Porcje: 4PiekarnikPrażenieKuchnia szwajcarskaKolacjaDrugie danieDanie główneWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleNowy RokRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJIpieczeń wołowa – 320 – 400 gszparagi 160 – 200 gsuszone pomidory – 120 golej roślinnyser do raclette (odmiana raclette lub inny twardy, topiący się, pikantny ser) – 600 – 800 garomatyczna oliwa truflowaoliwa z oliwek do smażeniasól, pieprz do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Oczyszczamy mięso z filmów i żył. Natrzyj solą i pieprzem i smaż na złoty kolor. Następnie pieczemy w piekarniku co najmniej 10 godzin w niskiej temperaturze (zalecana temperatura 52-54°). Następnie ostudzić i pokroić w cienkie plasterki w poprzek włókien.

Krok 2

Szparagi obieramy z twardej skórki na dole łodygi i kroimy na kawałki. Blanszuj we wrzącej wodzie dokładnie przez 22 sekundy i włóż do wody z lodem, aby zachować kolor. Następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 3

Na talerzu ułóż rostbef, szparagi i suszone pomidory, dodaj kilka kropli oliwy truflowej i posyp warstwą topionego sera topionego.

PRZY OKAZJI

Przepis dzięki uprzejmości Restauracji Borough.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja