Qutab z zieleniną

Do przepisu

Kutaby to popularna przekąska przygotowywana na całym Kaukazie. Cienki placek w kształcie półksiężyca można napełnić wszystkim – mięsem, serem, twarogiem, ziołami i warzywami. Ale kutab z ziołami jest chyba najbardziej apetyczną opcją. Poza tym nie musisz myśleć o tym, że jesz wypieki – cienki chlebek, zioła, wszystko jest bardzo dietetyczne.

Złożoność: łatwo Kalorie: 1649,14 kcal/porcję Porcje: 4 Używany: 48,28 g/31,05 g/297,12Grill/grillPrażenieKuchnia azerbejdżańskaKuchnia kaukaskaPiekarniaKutabyCiastoWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIszpinak – 120 gzielona cebula – 80 gkoperek – 80 gmąka – 40 gsumak – 4 gmasło – 40 gmatsoni 1,5% – 200 gDo testu:mąka – 1,6 kgmajonez – 120 gjajko – 2 szt.woda – 600 mlsól – 30 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do miski przesiej mąkę. Sól rozpuścić w wodzie (60 ml), dodać do mąki i wymieszać. Do mąki dodać pozostałą wodę, majonez i jajko. Zagnieść ciasto.

Krok 2

Oddziel od ciasta kawałek wielkości orzecha włoskiego. Rozwałkuj na bardzo cienkie ciasto. Połóż 1-2 łyżki na jednej stronie płaskiego chleba. farszem, przykryć drugą stroną i zacisnąć brzegi.

Krok 3

Smażymy na suchej patelni z obu stron bez oleju na piękny złoty kolor, około 1,5 minuty.

Krok 4

Po usmażeniu posmaruj kutaby roztopionym masłem.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Dmitrija Shakaryana, szefa kuchni restauracji Coffeemania w Soczi.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Serwis prasowy restauracji #masło #szpinak #kuchnia kaukaska #kuchnia azerbejdżańska #majonez #pieczenie #ciasto #kutaby #grill #smażenie #matsoniPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja