Do przepisu
Kutaby to popularna przekąska przygotowywana na całym Kaukazie. Cienki placek w kształcie półksiężyca można napełnić wszystkim – mięsem, serem, twarogiem, ziołami i warzywami. Ale kutab z ziołami jest chyba najbardziej apetyczną opcją. Poza tym nie musisz myśleć o tym, że jesz wypieki – cienki chlebek, zioła, wszystko jest bardzo dietetyczne.
Złożoność: łatwo Kalorie: 1649,14 kcal/porcję Porcje: 4 Używany: 48,28 g/31,05 g/297,12Grill/grillPrażenieKuchnia azerbejdżańskaKuchnia kaukaskaPiekarniaKutabyCiastoWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIszpinak – 120 gzielona cebula – 80 gkoperek – 80 gmąka – 40 gsumak – 4 gmasło – 40 gmatsoni 1,5% – 200 gDo testu:mąka – 1,6 kgmajonez – 120 gjajko – 2 szt.woda – 600 mlsól – 30 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Do miski przesiej mąkę. Sól rozpuścić w wodzie (60 ml), dodać do mąki i wymieszać. Do mąki dodać pozostałą wodę, majonez i jajko. Zagnieść ciasto.
Krok 2
Oddziel od ciasta kawałek wielkości orzecha włoskiego. Rozwałkuj na bardzo cienkie ciasto. Połóż 1-2 łyżki na jednej stronie płaskiego chleba. farszem, przykryć drugą stroną i zacisnąć brzegi.
Krok 3
Smażymy na suchej patelni z obu stron bez oleju na piękny złoty kolor, około 1,5 minuty.
Krok 4
Po usmażeniu posmaruj kutaby roztopionym masłem.
PRZY OKAZJI
Przepis dostarczony przez Dmitrija Shakaryana, szefa kuchni restauracji Coffeemania w Soczi.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Serwis prasowy restauracji #masło #szpinak #kuchnia kaukaska #kuchnia azerbejdżańska #majonez #pieczenie #ciasto #kutaby #grill #smażenie #matsoniPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych