Przystawka z kurkami
Tatiana M. 18 sierpnia 2016 r5,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Gotowa przekąska na zimno z kurkami – wystarczy posypać ją ziołami lub cebulą i zimą cieszyć się letnim smakiem!
Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkurki 1,5 kgolej roślinny 0,5 łyżki.sól do smakususzony czosnek 0,5 łyżki. l.ziele angielskie 3 szt.ocet 9% na 1 słoik 0,5 l 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Kurki obierz i dobrze opłucz pod bieżącą wodą. Włóż do rondla, dodaj olej, podpal.
Krok 2
Doprowadzić do wrzenia, dodać sól (dobrze posolić), paprykę, czosnek i gotować na małym ogniu przez około godzinę. Przygotowane kurki ułożyć w wysterylizowanych słoikach po wysokość ramion, zalać octem i zakręcić.