Przystawka z kurkami

Przystawka z kurkami

Tatiana M. 18 sierpnia 2016 r5,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzystawka z kurkami Do przepisu

Gotowa przekąska na zimno z kurkami – wystarczy posypać ją ziołami lub cebulą i zimą cieszyć się letnim smakiem!

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkurki 1,5 kgolej roślinny 0,5 łyżki.sól do smakususzony czosnek 0,5 łyżki. l.ziele angielskie 3 szt.ocet 9% na 1 słoik 0,5 l 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kurki obierz i dobrze opłucz pod bieżącą wodą. Włóż do rondla, dodaj olej, podpal.

Krok 2

Doprowadzić do wrzenia, dodać sól (dobrze posolić), paprykę, czosnek i gotować na małym ogniu przez około godzinę. Przygotowane kurki ułożyć w wysterylizowanych słoikach po wysokość ramion, zalać octem i zakręcić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja