Przystawka z grzybów leśnych z bakłażanem

Przystawka z grzybów leśnych z bakłażanem

Elena Moishuk 15 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzystawka z grzybów leśnych z bakłażanem Do przepisu

Bardzo smaczny preparat z grzybów i bakłażanów. Dość łatwe do przygotowania w powolnej kuchence. Dobrze przechowuje się w mieszkaniu miejskim.

Złożoność: łatwo Porcje: 1MulticookerGotowaniePrażeniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘbakłażan 1kgGrzyby muchowe gotowane 1,5 kgmarchewka 300 gsos pomidorowy 0,5 lprzyprawa „Pieprz i czosnek” 1 łyżka. l.cebula 500 grocet 9% 2 łyżki. l.olej roślinnysól 1 czubata łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Bakłażany pokroić w kostkę. Moczyć przez 15 minut. w słonej wodzie, opłucz.

Krok 2

Marchew zetrzyj na średniej tarce, cebulę pokrój w kostkę. Do miski multicookera o wysokości 1 cm wlej olej. Włącz program Smażenie, czas 40 minut.

Krok 3

Dodaj bakłażana i gotuj przez 15 minut.

Krok 4

Dodać ugotowane grzyby, smażyć, a raczej odparować, od czasu do czasu mieszając, aż do końca programu. Dodaj sól.

Krok 5

Następnie dodaj przyprawy.

Krok 6

Dodać sos pomidorowy i wymieszać. Włącz program na najwyższą temperaturę i zagotuj. Mam program Multicook, temperaturę ustawiam na najwyższą.

Krok 7

Następnie gotuj przez 1 godzinę w programie Zupa, 10 minut. Dodaj ocet przed zakończeniem programu.

Krok 8

Umieść przekąskę w suchych, wysterylizowanych słoikach, zamknij pokrywki i umieść pod kocem w celu samosterylizacji. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia słoików.

UWAGA DO GOSPODARKI

Do tego przygotowania najlepiej nadaje się łagodny, uniwersalny sos pomidorowy.

PRZYDATNE RADY

Jeśli nie masz gotowej przyprawy do czosnku i pieprzu, przygotuj ją samodzielnie, mieszając czarny pieprz z suszonym czosnkiem w proporcji 1 do 4.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja