Przystawka z bakłażana
Giennadij Usaczow 29 listopada 20100,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutPustyWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ słodka papryka – 1 kgczosnek – 2 główkiolej roślinny – 0,5 lmarchew – 1 kgbakłażany – 2 kgcukier – 1 szklankaocet – 150-200 gpomidory zmielone w maszynce do mięsa ze skórką – 2,5 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Do kotła wlać olej, dodać pomidory, ocet, cukier, startą marchewkę. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodać bakłażany pokrojone w kostkę (1,5 x 1,5 cm) i dusić jeszcze przez 10 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić kolejne 10 minut, aż będzie miękka. Możesz dodać rozgnieciony czosnek na 2 minuty przed końcem gotowania lub przed podaniem.