Przystawka z bakłażana
Tatiana Neblandinka 18 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1Maszynka do mięsaPrażenieKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘbakłażany – 2 kgpapryka – 4 szt.ostra papryczka chili – 1-3 szt.czosnek – 2 duże głowyocet 9% – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Bakłażana pokroić, dodać sól i odstawić na pół godziny.
Krok 2
Smażymy na oleju do miękkości.
Krok 3
W tym czasie posiekaj czosnek i pieprz i wymieszaj z octem.
Krok 4
Do sterylnych słoików ułóż warstwy gorących bakłażanów i papryki zwiniętych z czosnkiem, przykryj pokrywkami.
Krok 5
Sterylizuj półlitrowe słoiki we wrzącej wodzie przez 5-7 minut, litrowe słoiki przez 10 minut. Zakasać.