Przystawka z bakłażana

Przystawka z bakłażana

Tatiana Neblandinka 18 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzystawka z bakłażana Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1Maszynka do mięsaPrażenieKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘbakłażany – 2 kgpapryka – 4 szt.ostra papryczka chili – 1-3 szt.czosnek – 2 duże głowyocet 9% – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Bakłażana pokroić, dodać sól i odstawić na pół godziny.

Krok 2

Smażymy na oleju do miękkości.

Krok 3

W tym czasie posiekaj czosnek i pieprz i wymieszaj z octem.

Krok 4

Do sterylnych słoików ułóż warstwy gorących bakłażanów i papryki zwiniętych z czosnkiem, przykryj pokrywkami.

Krok 5

Sterylizuj półlitrowe słoiki we wrzącej wodzie przez 5-7 minut, litrowe słoiki przez 10 minut. Zakasać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja