Przyprawa do bakłażana mołdawskiego

Przyprawa do bakłażana mołdawskiego

gastronomia 26 lipca 20104,67(3)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIbakłażan – 3 kgolej słonecznikowy – 250 mlocet 9% – 250 mlczerwona ostra papryka – 2 strąkisól – do smakuczosnek – 150 gcebula – 750 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj bakłażany, usuń łodygi. Owoce ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia i pozostawić na 40 minut. do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pozwól ostygnąć.

Krok 2

Obierz cebulę i czosnek. Usuń nasiona z papryki. Usuń skórę z bakłażanów. Wszystkie warzywa pokroić w dowolne kawałki.

Krok 3

Warzywa zmiel w blenderze na puree. Dodać ocet, olej i sól. Wymieszaj i odstaw do lodówki na 3 dni. Mieszaj codziennie. Po 3 dniach przyprawę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja