Przyprawa agrestowa do dań mięsnych
gastronomia 22 czerwca 2007(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 89,88 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzina Używany: 2,65 g/0,35 g/21,97Sos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJI1–2 łyżeczki cukier do smaku1 kg niedojrzałego zielonego agrestu300 g czosnku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jagody opłukać, odsączyć i osuszyć. Obierz czosnek. Całość przepuścić przez maszynkę do mięsa, dokładnie wymieszać i umieścić w przygotowanych, dobrze umytych, suchych słoikach. Przykryj pergaminem i przechowuj w chłodnym miejscu. Przed podaniem dodać cukier do smaku.