Przygotowanie jabłek (pięć minut)
Alewtina Semenowa 09 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu
Sezon na jabłka w pełni… Chcesz zachować jabłka na zimę? Zatem ten przepis jest dla Ciebie. Będziesz potrzebować bardzo mało cukru. Preparat okazuje się bardzo delikatny i smaczny, zimą stanowi doskonały nadzienie do ciast, a także świetnie komponuje się z gorącą herbatą! Produkt można długo przechowywać, nawet w temperaturze pokojowej.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 2 godziny 20 minutGotowanieKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘjabłka – 2 kgcukier – 300-400 gsok z cytryny – 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj jabłka. Wydrążyć i pokroić na małe kawałki. Umieść jabłka na patelni.
Krok 2
Dodać cukier i wymieszać. Pozostaw na 2 godziny, aż pojawi się sok.
Krok 3
Rondel z jabłkami postaw na dużym ogniu i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Krok 4
Jabłka ułożyć w wysterylizowanych słoikach (4 słoiki po 750 ml każdy). Zwiń w sterylne słoiki. Odwróć słoiki, zawiń je i odstaw do ostygnięcia.