Przygotowanie jabłek (pięć minut)

Przygotowanie jabłek (pięć minut)

Alewtina Semenowa 09 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzPrzygotowanie jabłek (pięć minut) Do przepisu

Sezon na jabłka w pełni… Chcesz zachować jabłka na zimę? Zatem ten przepis jest dla Ciebie. Będziesz potrzebować bardzo mało cukru. Preparat okazuje się bardzo delikatny i smaczny, zimą stanowi doskonały nadzienie do ciast, a także świetnie komponuje się z gorącą herbatą! Produkt można długo przechowywać, nawet w temperaturze pokojowej.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 2 godziny 20 minutGotowanieKonserwowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘjabłka – 2 kgcukier – 300-400 gsok z cytryny – 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj jabłka. Wydrążyć i pokroić na małe kawałki. Umieść jabłka na patelni.

Krok 2

Dodać cukier i wymieszać. Pozostaw na 2 godziny, aż pojawi się sok.

Krok 3

Rondel z jabłkami postaw na dużym ogniu i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Jabłka ułożyć w wysterylizowanych słoikach (4 słoiki po 750 ml każdy). Zwiń w sterylne słoiki. Odwróć słoiki, zawiń je i odstaw do ostygnięcia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja