Przygotowanie jabłek do ciast
gastronomia 03 listopada 2016 r Do przepisu
Szarlotki są dobre i zawsze potrzebne. Latem i zimą, w dni powszednie i święta. Zwróćmy więc szczególną uwagę na proces ich przygotowania i dokonajmy niezbędnych przygotowań.
Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1,2 kg mocnych jabłek 300 g cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia w dwóch warstwach. Jabłka ułożyć na blasze do pieczenia i posypać cukrem.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Włóż blachę do pieczenia z jabłkami do piekarnika na około 20–30 minut: cukier powinien się rozpuścić i zagotować, a jabłka powinny stać się miękkie.
Krok 3
Gorące jabłka włóż do wysterylizowanych, suchych słoików i zamknij.