Przygotowanie jabłek do ciast

Przygotowanie jabłek do ciast

gastronomia 03 listopada 2016 rObieranie jabłekObieranie jabłek Do przepisu

Szarlotki są dobre i zawsze potrzebne. Latem i zimą, w dni powszednie i święta. Zwróćmy więc szczególną uwagę na proces ich przygotowania i dokonajmy niezbędnych przygotowań.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJE1,2 kg mocnych jabłek 300 g cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia w dwóch warstwach. Jabłka ułożyć na blasze do pieczenia i posypać cukrem.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Włóż blachę do pieczenia z jabłkami do piekarnika na około 20–30 minut: cukier powinien się rozpuścić i zagotować, a jabłka powinny stać się miękkie.

Krok 3

Gorące jabłka włóż do wysterylizowanych, suchych słoików i zamknij.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja