Przygotowania do zimy
Cielęcina wędzona na sucho z fasolą i kluskami kukurydzianymi gastronomia 09 lipca 2015 r Do przepisu Stopień trudności: trudny Porcje: 8 Gotowanie: 50
Żółty dżem śliwkowy gastronomia 20 czerwca 2015 r Do przepisu Powidła żółte to zapach i kolor naszego dzieciństwa, kiedy od śliwek trudno było oddzielić
Rosół z Ramki Kurczaka gastronomia 26 kwietnia 2015 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 2 godzinyGotowanieKolacjaPustyPierwsze
Chleb z pasternak, serem i szałwią gastronomia 24 kwietnia 2015 r Do przepisu Wyrośnięte ciasto można podzielić na 10-12 części i uformować z nich małe bułeczki.
Marynowane cytryny gastronomia 10 kwietnia 2015 r Do przepisu Nieważne co ugotujesz, mięso, rybę czy warzywa, marynowane cytryny się przydadzą.
Marynowane owoce gastronomia 30 marca 2015 r Do przepisu Przyzwyczailiśmy się do kiszenia ogórków, pomidorów, czosnku, grzybów – a w skrajnych przypadkach
Pikantna wiśnia gastronomia 20 marca 2015 r Do przepisu Nazwa tego przepisu – cerises aux épices – powinna była zaintrygować każdego tłumacza.
Kimchi gastronomia 19 marca 2015 r Do przepisu Bez kimchi kiszona kapusta z przyprawami – pikantna i jednocześnie słodka – nie sposób wyobrazić sobie kuchni koreańskiej.
Aromat cytrusowy do przekąsek gastronomia 18 marca 2015 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 8 godzinPiekarnikGotowaniePieczenieKolacjaPopołudniowa
Dekoracja cebuli gastronomia 18 marca 2015 r Do przepisu Ogólnie rzecz biorąc, glazurowana cebula, jak ją nazywają Francuzi (oignons glacés), to klasyczny