Przygotowania do zimy
Adżika Do przepisu Adżika z pomidorami i jabłkami – domowe danie z południa Rosji. Tak jest często przygotowywany w regionie Krasnodarskim.
Jarzębina z aronii i kwaśnych jabłek Do przepisu W tym napoju aronię można zastąpić zwykłą, ale z aronią będzie smaczniejsza. Złożoność: łatwo Porcje
Ogórki kiszone z ziołami Do przepisu Ogórki kiszone to chyba najpopularniejszy preparat, który przygotowuje na zimę każda gospodyni domowa.
Sól ziołowa do warzyw Do przepisu Z tą solą dobrze jest upiec np. bakłażany i słodką paprykę: bakłażany pokroić w warstwy o grubości 2 cm, paprykę pokroić w.
Sól azjatycka Do przepisu Sól ta świetnie nadaje się do solenia ryb, na przykład łososia: weź 2 kawałki filetu z łososia ze skórą. Na każde 500 g potrzebne...
Sól pikantna do mięsa Do przepisu Z tą solą świetnie jest upiec np. łopatkę jagnięcą: najpierw nacieramy łopatkę ok. 2 łyżkami. l. sól, posyp oliwą lub ghee i.
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi Do przepisu Powidła śliwkowe z orzechami włoskimi przypadną do gustu osobom, które z zasady uwielbiają odważne eksperymenty kulinarne.
Domowy ocet jabłkowy z miodem i rodzynkami Do przepisu Przygotuj domowy ocet jabłkowy z miodem i rodzynkami według naszej receptury, aby wykorzystać tę
Koreańska kapusta kiszona Do przepisu Koreańska kapusta kiszona to propozycja dla tych, którym znudziła się zwykła kiszona kapusta. Cóż, dla tych, którzy
Podstawowy peeling Do przepisu Peeling można przygotować metodami zimnymi i temperaturowymi. Podobnie jak wino, peeling nie psuje się, ale pięknie „starzeje