Pastę figową można nazwać przyjemnością pozbawioną poczucia winy. Przepis przypomina cytat z książki o smacznym i zdrowym jedzeniu. Do gotowania nie potrzebujesz nawet cukru.
Ten pasta figowa może zastąpić każdy pyszny i niezdrowy tłusty deser, nie szkodząc przy tym Twojej sylwetce.
Czego potrzebujesz:
- Figi – 200 g
- Orzechy nerkowca – 50 g
- Banan – 1 szt.
- Sok z ¼ cytryny
- Trochę płynnego miodu
Co zrobić:
Figi posiekaj i zmiksuj w blenderze z bananem, sokiem z cytryny i miodem. Orzechy nerkowca zmiel, dodaj około połowę do masy figowej i ponownie zmiksuj w blenderze.
Kontynuuj dodawanie po trochu orzechów nerkowca, mieszając orzechy z główną mieszanką w blenderze. Przełożyć pastę do szklanego pojemnika i przechowywać w lodówce przez 5 – 6 dni. Pastę figową można zjeść z tostami pszenno-żytnimi, serem lub solo jako dżem.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #figi #jak gotowaćPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych