Przepis z figami bez szkody dla Twojej sylwetki

Przepis z figami bez szkody dla Twojej sylwetki

Pastę figową można nazwać przyjemnością pozbawioną poczucia winy. Przepis przypomina cytat z książki o smacznym i zdrowym jedzeniu. Do gotowania nie potrzebujesz nawet cukru.

Ten pasta figowa może zastąpić każdy pyszny i niezdrowy tłusty deser, nie szkodząc przy tym Twojej sylwetce.

Czego potrzebujesz:

  • Figi – 200 g
  • Orzechy nerkowca – 50 g
  • Banan – 1 szt.
  • Sok z ¼ cytryny
  • Trochę płynnego miodu

Co zrobić:

Figi posiekaj i zmiksuj w blenderze z bananem, sokiem z cytryny i miodem. Orzechy nerkowca zmiel, dodaj około połowę do masy figowej i ponownie zmiksuj w blenderze.

Kontynuuj dodawanie po trochu orzechów nerkowca, mieszając orzechy z główną mieszanką w blenderze. Przełożyć pastę do szklanego pojemnika i przechowywać w lodówce przez 5 – 6 dni. Pastę figową można zjeść z tostami pszenno-żytnimi, serem lub solo jako dżem.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #figi #jak gotowaćPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja