Dan Miron, szef kuchni restauracji Margarita Bistrouwielbia gotować dania sezonowe. Na zimną porę roku przygotował wybór rozgrzewających i modnych przepisów: przepiórka grillowany czarny ryż z kalmarem i halibutem, ravioli ze szpinakiem i ciastem ze śliwkami.
Grillowana przepiórka, polenta i konfitura z cebuli
Przepiórka ma lekkie dietetyczne mięso. Aby było bardziej sycące – w sam raz na chłodne dni, polewamy ptaka przyprawami i miodem, grillujemy i podajemy przepiórka z włoską owsianką kukurydzianą i konfiturą cebulową.
Grillowana przepiórka z polentą i konfiturą cebulową
Czarny ryż, halibut i kalmary
Czarny ryż dobrze komponuje się z owocami morza i rybami, dlatego wybraliśmy najlepszą opcję do ryżu – grillowany halibut i kalmary. Aby podkreślić smak i delikatną konsystencję ryb i owoców morza, do dania dodaliśmy emulsję czosnkowo-cytrynową.
Czarny ryż z kalmarami i halibutem
Ravioli ze szpinakiem, ricottą i bakłażanem
Ravioli to danie kuchni włoskiej, dostosowaliśmy je do zimnych pór roku i sprawiliśmy, że jest bogate, satysfakcjonujące i jasne. Klasycznie przygotowane zielone ravioli podawać z pieczonym bakłażanem, suszone pomidory i zielenie.
Ravioli ze szpinakiem, ricottą i bakłażanem
Ciasto śliwkowo-limonkowe
Na pierwszy rzut oka proste ciasto z pieczoną konfiturą śliwkową Podajemy z delikatnym kremem Diplomat na bazie śmietanki i dekorujemy skórką z limonki. Dodaje to świeżości i nadaje lekkiej kwasowości słodkiemu daniu.
Ciasto śliwkowo-limonkowe
Przepisy opracowane i dostarczone Dan Miron, szef kuchni restauracji Margarita Bistro.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #ravioli #przepisy szefa kuchni #przepiórka #modne danie #czarny ryż #ciasto ze śliwkami #Dan Miron #przepis szefa kuchniPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych