Przekąska z pomidorów, papryki i ryżu
Natalia Sziłowa 09 października 20120,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ3 kg dojrzałych pomidorów1 kg słodkiej papryki1kg marchewki1 kg cebuli1 łyżka. ryż1 łyżka. Sahara2 łyżki l. sólstrąk ostrej papryki250 ml rafinowanego oleju słonecznikowego Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przepuść pomidory, marchewkę i cebulę przez maszynę do mięsa. Do warzyw wlać olej i dusić przez 10 minut. Następnie dodać ryż, słodką i gorzką paprykę pokrojoną w paski, cukier, sól. Mieszać. Gotuj około 30 minut. (aż ryż będzie gotowy). Natychmiast włóż do wysterylizowanych słoików, zwiń i zawiń, aż ostygną. Smacznego!