Przekąska Lyutenica

Przekąska Lyutenica

Irina 24 września 2015 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzLutenica Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1MikserGotowaniePieczenieKuchnia bułgarskaKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpapryka – 700 g (już zaszczepiona)pomidory – 400 g0,5 łyżeczki sóljeden ząbek czosnkuolej roślinny – 50 mlszczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Paprykę przekrój na połówki i piecz w piekarniku do miękkości. Usuń skórę, a miąższ zmiel w blenderze.

Krok 2

Pomidory pokroić losowo i gotować 10 minut, przetrzeć przez sito, połączyć z pieprzem.

Krok 3

Dodać pieprz, sól, olej i czosnek i smażyć, aż mieszanina zgęstnieje.

Krok 4

Rozlać do słoików (słoiki należy wysterylizować), zamknąć pokrywkami i odstawić do ostygnięcia. Wkładamy na tydzień do lodówki i zostawiamy do zaparzenia. Mam dwa słoiczki o pojemności 250 ml.

UWAGA DO GOSPODARKI

Aby ułatwić zdjęcie papryki ze skórką, włóż ją (jeszcze gorącą) do plastikowej torby, zawiąż i pozostaw na 30 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja