Proszek grzybowy

Proszek grzybowy

gastronomia 14 lipca 20104.00(2)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIkolendra mielona – 0,5 łyżeczki.pieprz czarny – 7 groszkówliść laurowy – 1 szt.goździki – 4 pąkigrzyby leśne – 1 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj grzyby i odetnij nożem wszelkie skażone obszary. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki.

Krok 2

Nawlecz go na nitkę lub żyłkę, zawieś nad płytą kuchenną w odległości 50–60 cm i pozostaw na kilka dni.

Krok 3

Gdy grzyby całkowicie wyschną, włóż je do blendera i zmiel na proszek. Goździki, czarny pieprz i liść laurowy w moździerzu rozetrzeć, wymieszać z grzybami. Przechowuj proszek grzybowy w chłodnym, ciemnym miejscu. Można go wykorzystać do przygotowania zup, sosów grzybowych i sosów.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja