Prefabrykowany kompot owocowy w powolnej kuchence

Prefabrykowany kompot owocowy w powolnej kuchence

gastronomia 10 września 2013 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 1 godzinaGotowanieDrinkSzybkoSKŁADNIKI NA 3 PORCJE3 gruszki 3 brzoskwinie 8–10 śliwek 300 g winogron 1,2 litra wody 200 g cukru 3 kubki cytrynowe Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wolnowar i składniki.

Krok 2

Umyj owoce. Gruszki, śliwki i brzoskwinie przekrój na pół. Usuń pestki ze śliwek i brzoskwiń oraz rdzeń z gruszek. Winogrona podzielić na małe kiście. Owoce włóż do wysterylizowanego słoika, dodaj plasterki cytryny.

Krok 3

Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C, zagotuj wodę z cukrem, gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Zalać wrzącym syropem owoce. W misce zagotuj wodę, włóż słoik z kompotem i sterylizuj przez 30 minut. Szczelnie zamknij słoik, ostudź i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja