Porzeczki konserwowe

Porzeczki konserwowe

gastronomia 02 sierpnia 20100,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIcukier – 1 kgocet – 700 mlczarna porzeczka – 2,5 kggoździki – 4 pąkiziarna pieprzu (czarny, zielony, biały) – 0,5 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj jagody, umieść je na durszlaku i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

Krok 2

Na patelnię wsyp cukier, dodaj ocet, ziarna pieprzu i pąki goździków. Postaw na średnim ogniu, mieszając i nie doprowadzając do wrzenia, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Jagody ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu. Stosować jako dodatek do ryb lub mięsa.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja