Sezon Chanterelles jest w pełnym rozkwicie. Oferujemy użycie upraw i przygotować trzy ładne czerwone potrawy: ciepłą sałatkę z wykopanymi, dorsz z kurczakami i rolkami z kurami.
Uwielbiam Chanterelles! Czerwony i radosny i smażony w maśle, zyskują niesamowicie apetyczny smak orzechów. Kobietom pomaga poradzić sobie z niestabilnym nastrojem, mężczyźni są częściowo zastępowani mięsem, dla wegan – pełnego pokarmu białkowego. A kurki są koszerne.
Labardan z chanterelles w kremu
Danie z rosyjskiej kuchni restauracji XIX wieku. Pod Abracadabrą słowa „Labardan” leży tylko z dorszem. W sezonie świeżych lisów najlepszego gastronomicznego związku grzybów i ryb, których nie można sobie wyobrazić.
Labardan z chanterelles w kremu
4 porcje
Czego potrzebujesz:
- 800 g filetu dorsza
- 400 g Chanterelles
- 300 ml kremu
- 100 g wędzonego sera Adyghe
- 30 g masła
- 3 żarówki szal
- 1 łodyga stosu
- 2-3 goździki czosnku
- szczypta mielonej papryki i czarnego pieprzu
- Sól do smaku
- Zieloni do służby
Co robić:
Opłucz dorsz, przyzwyczaj się do nadmiaru wilgoci, soli, dopraw czarną pieprzem i mieloną papryką z boku otrzewnej. Wydaj na 20-30 minut. Posiekaj cebulę i czosnek.
Smaż lisy w maśle z cebulą i czosnkiem. Dodaj krem, sól i dopraw czarny pieprz, gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut. Zetrzyj ser adyghe, dodaj do grzybów.
Podgrzej piekarnik do 200 stopni. Umieść połowę napełniania grzyba na dorsza, obróć rolkę, włóż do opornego na ciepło kształt i wlej resztki napełniania. Piec 35-40 minut. Podawaj labardan z ziołami, przecinając się na porcje.
Ciepła sałatka z kurami
Ciepła sałatka z kurami
Czego potrzebujesz:
- 600 g Chanterelles
- 100 g surowej szynki
- 4 łyżki. Mascarpone
- 2 tortille ciast
- 20 g masła
- 2 żarówki szal
- 2 goździki czosnku
- Sól i czarny pieprz do smaku
- pietruszka
Co robić:
Smaż lisy w maśle z cebulą i czosnkiem, solą i pieprzem; Pozwól grzybom nieco ostygnąć i wymieszaj z masquearpone, utrzymuj ciepło.
Wytnij tortille nożyczkami na cienkie wstążki, posiekaj młot, aby posiekać szorstką słomką; Sucha na suchej patelni. Umyj pietruszkę, odetnij liście.
Umieść na talerzu szynkę z wstążkami tortilli na wierzchu – ciepłe lisy, posyp ziołem i natychmiast podawaj.
Roulettics z Chanterelles
Roulettics z Chanterelles
Czego potrzebujesz:
- 8 arkuszy testu Fillo
- 200 g lisów
- 100 g Ricotta
- 100 g masła
- 80 g krakersów do prania
- 1 jajo
- 3 żarówki szal
- 1 łodyga stosu
- mielony czosnek
- mielony czarny pieprz
Co robić:
Posiekaj cebulę i smaż z kurlterelami w maśle, soli, pieprzu i dopraw mielonym czosnkiem, połóż część grzybów na wystrój. Dodaj ricotta do lisów, napędzaj jajko, delikatnie wymieszaj.
Nmaruj każdy arkusz masłem (najpierw roztop go), posyp bułką tartą i złóż dwa razy na pół. Podgrzej piekarnik o 200 stopni.
Na krawędzi Fillo ułóż 2-3 łyżki. Nadzienie grzybowe, zwinąć bułką, posmaruj górną część olejem, ozdobić lisy i posyp krakersami. Piec przez 25-30 minut.
Elena Moskalenko: „Mieszkam w Uralu, w Chelyabinsk. Dziennikarz i córka trzykrotnie rosyjskich samolotów. „Złoty rekin” z okręgu federalnego Uralu jako najlepszego dziennikarza-analityka. „Golden Camel Wheel” w nominacji „Język rosyjski”. Lubię czytać, lubię czytać dobre rzeczy z upijaniem się, w literaturze doceniam subtelną psychologię, humor i nienaganny dowcip, w muzyce – francuski Chanson, rosyjski szarpajk i nieczyste strała. Uwielbiam kuchnię pyszną, ale polityka nie jest pielęgnowana, odważna … jak Marlene Dietrich lubię przepięknie i traktuję ją cudownie.
Elena Moskalenko na gastronomie.ru:
Elena Moskalenko, lunch od Nettles, skorzystała z sezonu młodych Nettles i przygotowała pełny obiad – przekąskę, ciasto i risotto. Oto naprawdę bezpretensjonalna trawa – pokrzywy. Zobacz dalej …
Potrawy z dietetyki Kinoa mówią, że komosę ryżową jest jedynym płatkiem na świecie, które zawierają wszystkie aminokwasy niezbędne dla osoby. Ten zboża karmił miliony ludzi … zobacz dalej …
Przepisy z zieloną gryeczką, aby ugotować wiele gryki wiele gryki, konieczne jest kiełkowanie gryki. Liczyłem za każde danie 7,5 łyżki zbóż i umyłem je … zobacz dalej …
Elena Moskalenko spojrzała na marchewkę ze świeżym wyglądem. W rezultacie mamy jasne i pozytywne konfitury marchewkowe, które zimą są szczególnie przydatne! Zobacz dalej …
Uwielbiam naleśniki naleśnikowe dla prostoty, dla bujnego rodowodu gastronomicznego, dla różnorodności kulinarnej i ogólnego podtekstu kulturowego. Zobacz dalej …
Monobra – Cezkus Kuskus jest piękna w rosyjskim Hodgepodge Fish i w libańskim tabul, a także w żydowskim deserie – pełny obiad z kawałka elementu Eleny Moskalenko! Zobacz dalej …
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. #Grzybki do przodu #Chanterelles #recipes z grzybami #elena moskalenko #naczynia mushroomPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych