Pomidory z czosnkiem
Julia Arkadiewa 29 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Składniki podane są na 1-litrowy słoik.
Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidorygoździki 3 szt.pieprz czarny 3 szt.liść laurowy 3 szt.koperekchrzanocet 70% 1 łyżeczka.cukier 150 grsól 1 łyżka. l.czosnek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj i obierz warzywa. Odetnij podstawę pomidorów i wbij w każdy ząbek czosnku. Sterylizuj słoiki.
Krok 2
Na dnie słoika ułóż przyprawy, koperek, korzeń chrzanu i pomidory. Zalać wrzącą wodą, przykryć pokrywką. Odstawić na 10-15 minut, odsączyć wodę.
Krok 3
Przygotuj marynatę: na 1 litr wody 150 g cukru, 1 łyżka. l. sól, zagotuj i wlej do słoików. Dodaj ocet i zamknij pokrywkę.