Pomidory z bazylią

Pomidory z bazylią

Alewtina Semenowa 06 września 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie pomidorów z bazyliąPomidory z bazyliąGotowanie pomidorów z bazyliąPomidory z bazylią Do przepisu

Pachnące i smaczne pomidory z bazylią.

Złożoność: łatwo Kalorie: 50,96 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 35 minut Dodać. czas: 15 minut Używany: 1,60 g/0,29 g/10,75PustySKŁADNIKI NA 2 PORCJEpomidory 2 kgwoda 1,5 lsól 1,5 łyżki.cukier 3 łyżki.ocet 9% 2 łyżki.bazylia, gałązka 3 szt.goździki 3 szt.pieprz czarny 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj pomidory.

Krok 2

Umyj gałązki bazylii.

Krok 3

Na dnie sterylnych słoików ułóż goździki, ziarna czarnego pieprzu i gałązkę bazylii.

Krok 4

Napełnij słoiki pomidorami.

Krok 5

Zagotuj wodę, wlej pomidory. Przykryć sterylnymi pokrywkami. Pozostaw na 10 minut. Odlej wodę ze słoików, dodaj sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia, dodać ocet. Mieszać. Wlać marynatę do słoików. Odwróć się i zawiń.

Krok 6

Nasze pachnące pomidory są gotowe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja