Pomidory z bazylią
Alewtina Semenowa 06 września 2016 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pachnące i smaczne pomidory z bazylią.
Złożoność: łatwo Kalorie: 50,96 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 35 minut Dodać. czas: 15 minut Używany: 1,60 g/0,29 g/10,75PustySKŁADNIKI NA 2 PORCJEpomidory 2 kgwoda 1,5 lsól 1,5 łyżki.cukier 3 łyżki.ocet 9% 2 łyżki.bazylia, gałązka 3 szt.goździki 3 szt.pieprz czarny 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj pomidory.
Krok 2
Umyj gałązki bazylii.
Krok 3
Na dnie sterylnych słoików ułóż goździki, ziarna czarnego pieprzu i gałązkę bazylii.
Krok 4
Napełnij słoiki pomidorami.
Krok 5
Zagotuj wodę, wlej pomidory. Przykryć sterylnymi pokrywkami. Pozostaw na 10 minut. Odlej wodę ze słoików, dodaj sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia, dodać ocet. Mieszać. Wlać marynatę do słoików. Odwróć się i zawiń.
Krok 6
Nasze pachnące pomidory są gotowe.