Pomidory we własnym soku z octem

Pomidory we własnym soku z octem

Tatiana Neblandinka 17 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzPomidory we własnym soku Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 53,46 kcal/porcja Porcje: 4 Używany: 0,85 g/3,90 g/5,59Maszynka do mięsaGotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJE200 g cukru50 g soli5 goździków5 groszku ziela angielskiego0,25 g cynamonu3 litry soku pomidorowego lub po prostu zmiel pomidoryocet 9% Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj 3 litry soku pomidorowego lub po prostu zmiel pomidory.

Krok 2

Dodać 200 g cukru, 50 g soli, 5 goździków, 5 groszku ziela angielskiego, 0,25 g cynamonu.

Krok 3

Gotuj przez 30 minut, mieszając.

Krok 4

Na koniec dodaj 2,5 łyżeczki. posiekany czosnek i 2 łyżki. l. ocet, zamieszaj.

Krok 5

Gorącym sokiem zalej pomidory ułożone w sterylnych słoikach.

Krok 6

Sterylizuj litrowe słoiki przez 30 minut. I zwiń.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja