Pomidory we własnym soku z octem
Tatiana Neblandinka 17 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 53,46 kcal/porcja Porcje: 4 Używany: 0,85 g/3,90 g/5,59Maszynka do mięsaGotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJE200 g cukru50 g soli5 goździków5 groszku ziela angielskiego0,25 g cynamonu3 litry soku pomidorowego lub po prostu zmiel pomidoryocet 9% Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj 3 litry soku pomidorowego lub po prostu zmiel pomidory.
Krok 2
Dodać 200 g cukru, 50 g soli, 5 goździków, 5 groszku ziela angielskiego, 0,25 g cynamonu.
Krok 3
Gotuj przez 30 minut, mieszając.
Krok 4
Na koniec dodaj 2,5 łyżeczki. posiekany czosnek i 2 łyżki. l. ocet, zamieszaj.
Krok 5
Gorącym sokiem zalej pomidory ułożone w sterylnych słoikach.
Krok 6
Sterylizuj litrowe słoiki przez 30 minut. I zwiń.