Pomidory w dressingu

Pomidory w dressingu

Ania S 02 maja 2015 r4,57 (7)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzPomidory w dressingu Do przepisu

Bardzo smaczne i zdrowe pomidory marynowane w dressingu, który doskonale komponuje się z dowolnym dodatkiem lub mięsem. Dla ciała – lekkość i 0 dodatkowych kalorii! Pomidor – korzyści zawarte są w każdym pomidorze, zawierają ogromną ilość przydatnych substancji – witamin z grupy B – B1, B2, B5, B6, a także innych – A, E, C. Chyba że występują alergie lub inne negatywne reakcje. Jeśli cierpisz na choroby skóry takie jak łuszczyca, egzema, trądzik, zaleca się spożywanie przynajmniej jednego pomidora dziennie, wtedy Twoja skóra znacznie się zmieni. Nawiasem mówiąc, pomidory można używać nie tylko do spożycia wewnętrznego, ale także do przygotowywania maseczek do twarzy i ciała. Bazylia – Bazylia zawiera ogromną ilość cennych substancji: karoten, kwas askorbinowy, rutynę, olejki eteryczne, pierwiastki śladowe, flawonoidy, witaminy PP, A, B2. Od czasów starożytnych bazylia była używana jako naturalny afrodyzjak. Bazylia zwana jest także mądrym ziołem, podobno wie, czego człowiek potrzebuje.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 24 godziny Dodać. czas: 10 minutMikserMarynowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyPrzekąskaSos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIpomidor -1 kgbazylia -1 pęczek.papryka – 2 szt.czosnek – 1 głowa.koperek – 1 pęczek.cukier -50 gsól – 1 łyżka.ocet – 50 mlolej roślinny – 50 mlsos sojowy – 4 łyżki.ostra papryka – 0,5 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posiekaj bazylię, koperek, paprykę i ostrą paprykę. Dodaj posiekany czosnek. W blenderze zmiel paprykę, czosnek i połowę porcji bazylii i koperku. Dodaj sos sojowy, cukier, sól, olej roślinny i ocet.

Krok 2

Przewiń ponownie. Otrzymasz doskonały sos, który można stosować z dowolnymi warzywami. Powstały sos połączyć z pozostałymi posiekanymi ziołami.

Krok 3

Pomidory przekrój na pół, duże na 4 plasterki.

Krok 4

Pomidory układać warstwami w czystym słoju, zalewając każdą warstwę sosem paprykowo-ziołowym. Włożyć do lodówki do góry nogami. Następnego dnia pomidory są gotowe. Przechowywać w lodówce.

Krok 5

Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Zdrowe pomidory marynowane w dressingu, który idealnie komponuje się z dowolnym dodatkiem lub mięsem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja