Pomidory syberyjskie

Pomidory syberyjskie

fktvfhbz 18 września 2021 r0,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Do wycięcia kwiatów z żółtej marchewki potrzebny będzie ostry nóż i wyobraźnia

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 1 godzinaKonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdojrzałe pomidory 3 kgwarzywa 3 szt.marchewka żółta 2 szt.cukier 2 łyżki.sól 1 łyżka.miód 1 łyżeczkaząbek czosnku 2 szt.esencja octowa 0,5 łyżeczki.woda 2 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do przygotowanych słoików włóż zioła do smaku. Zwykle są to koperek, pietruszka, liść laurowy, chrzan, liście porzeczki wiśniowej. Przepis na litrowe słoiki! Kwiaty z marchwi wycinamy wcześniej i umieszczamy w słoiczku obok szklanki.

Krok 2

Całość zalewamy wrzącą wodą do brzegów i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie wlewamy tę wodę do rondla

Krok 3

Dodać (powtarzam, przepis jest na litr!) cukier, miód, sól, ziarna pieprzu i zagotować

Krok 4

Do słoików dodać czosnek i ocet. Zalać wrzącą solanką.

Krok 5

Pozostaw do góry nogami na 12 godzin

UWAGA DO GOSPODARKI

Pyszne!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja