Pomidory na przekąskę
igam2011 26 sierpnia 20150,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidorykapustapaprykachili według uznaniamarchewczosnekpietruszkanasiona kopruliść laurowysól, cukierocet Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotowujemy sałatkę z kapusty, papryki, marchwi i czosnku. Łyżką wydrąż miąższ z pomidorów i napełnij sałatką. Na dnie słoika (1 litr) umieść nasiona kopru, gałązkę pietruszki, liść laurowy i faszerowane pomidory. Zalać wrzątkiem na 3 minuty. Umieść 1 łyżkę w rondlu. l. sól i 1 łyżka. l. cukier, wlej do niego wodę ze słoika, zagotuj. Polać nim pomidory, dodać 1 łyżeczkę. 70% octu i zwinąć.
PRZYDATNE RADY
W przypadku tego przepisu lepiej jest wziąć średniej wielkości pomidory z gęstą miąższem.