Pomidory „Miód”

Pomidory „Miód”

Alewtina Semenowa 04 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie pomidorów „miodowych”.Pomidory „Miód”Gotowanie pomidorów „miodowych”.Pomidory „Miód” Do przepisu

Pyszne pomidory o miodowym smaku na zimę.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 2 kgczosnek, ząbek 1 szt.koperek, parasol 1 szt.pieprz czarny, groszek 4 szt.woda 1,5 lliść laurowy 12 szt.sól 1,5 łyżki. l.cukier 3 łyżki. l.miód 2 łyżki. l.esencja octowa 70% 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Sterylizuj słoiki. Zagotuj pokrywki. Umyj parasol koperkowy. Obierz czosnek. Na dnie wyparzonych słoików ułóż gałązkę koperku, ziaren pieprzu, liścia laurowego i czosnku

Krok 2

Pomidory nakłuj drewnianą wykałaczką, aby zapobiec ich pęknięciu. Napełnij słoik pomidorami.

Krok 3

Zagotuj wodę, napełnij słoik wrzącą wodą i odstaw na 10 minut. Spuścić wodę. Do odcedzonej wody dodać sól, cukier i miód. Zagotuj marynatę. Wlać do słoika z pomidorami, zalać octem, zwinąć, odwrócić i zawinąć. Pozostaw do ostygnięcia. Odwróć słoiki z powrotem. Pyszne pomidory są gotowe na zimę.

UWAGA DO GOSPODARKI

Proporcje podane są na jeden trzylitrowy słoik.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja