Pomidory konserwowe z cukrem

Pomidory konserwowe z cukrem

Giennadij Usaczow 11 sierpnia 20110,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSłodkie pomidory konserwowe Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 75,27 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 15 minut Używany: 1,85 g/0,32 g/16,53KolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 10 PORCJIcukier – 100 gstarty czosnek – 2 łyżki. l.ocet 9% – 2,5 łyżki. l.sól – 1 łyżka. l.duże pomidory – 1-2 kgwoda – 1,5 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj pomidory i pozostaw do wyschnięcia. Następnie włóż go do sterylnego, suchego słoika po ramiona i zalej wrzącą wodą. Przykryj pokrywką i pozostaw na 10 minut. Wodę odlej do dużego rondla i podgrzej do wrzenia. Dodaj sól i cukier. Zagotuj i wlej do słoika z pomidorami. Do słoika dodaj drobno starty czosnek i ocet i natychmiast zwiń sterylną pokrywką. Odwróć, zawiń i pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Ten przepis na słodkie pomidory w puszkach jest bardzo szybki, a pomidory wychodzą pyszne.

UWAGA DO GOSPODARKI

Przepis jest na jeden 3-litrowy słoik.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja