Pomidory i ogórki konserwowe

Pomidory i ogórki konserwowe

Tatiana Neblandinka 17 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPomidory i ogórki konserwowe Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1KonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ3/4 puszki pomidorów1/4 ogórków2 goździki5 groszku ziela angielskiego8 ziaren czarnego pieprzupapryka ostra (1/4 części)główka czosnku (posiekana)2 parasole koperkowesólcukierocet 9% Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do wysterylizowanego 3-litrowego słoika włóż 3/4 pomidorów i 1/4 ogórków, dopraw do smaku: 2 parasolki koperkowe, główka czosnku (posiekana), papryka ostra (1/4), 8 ziaren czarnego pieprzu, 5 groszku ziela angielskiego, 2 goździki.

Krok 2

Do słoika z warzywami wlać wrzącą wodę.

Krok 3

Po 10 minutach odcedzić wodę przez pokrywkę konserwową z otworami i doprowadzić do wrzenia.

Krok 4

Do marynaty dodać 2 płaskie łyżki soli i 2-6 łyżek cukru.

Krok 5

Wrzącą marynatą zalać pomidory i ogórki, zalać 2 łyżkami. l. 9% octu, zwinąć.

Krok 6

Słoiki ustawiamy do góry dnem i przykrywamy kocem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja