Pomidory „Cukier”

Pomidory „Cukier”

Alewtina Semenowa 05 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzPomidory „Cukier” Do przepisu

Bardzo smaczny przepis na przygotowanie pomidorów. Gotuję od wielu lat, rok po roku.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 15 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 1 kgcukier 4 łyżki. l.sól 2 łyżki. l.czosnek, ząbek 3 szt.liść porzeczki 4 szt.liść laurowy 4 szt.koperek, parasol 1 szt.marchewka 1 szt.woda 1,5 locet 50 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj pomidory.

Krok 2

Obierz marchewki. Przygotuj koperek i inne składniki.

Krok 3

Sterylizuj słoiki i pokrywki.

Krok 4

Na dnie wysterylizowanych słoików ułóż marchewkę, koperek, ząbki czosnku i ziarna pieprzu.

Krok 5

Umieść pomidory w słoikach. Zagotuj wodę, wlej wrzącą wodę do słoika i odstaw na 5 minut.

Krok 6

Odcedź wodę, dodaj sól i cukier. Doprowadź marynatę do wrzenia. Do marynaty dodać ocet i wymieszać. Wlać marynatę do słoików. Zakasać. Odwróć się i zawiń.

Krok 7

Oto pomidory, które dostałem.

UWAGA DO GOSPODARKI

Proporcje podane są na jeden 3-litrowy słoik.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja