Pomidory „Cukier”
Alewtina Semenowa 05 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu
Bardzo smaczny przepis na przygotowanie pomidorów. Gotuję od wielu lat, rok po roku.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 15 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 1 kgcukier 4 łyżki. l.sól 2 łyżki. l.czosnek, ząbek 3 szt.liść porzeczki 4 szt.liść laurowy 4 szt.koperek, parasol 1 szt.marchewka 1 szt.woda 1,5 locet 50 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj pomidory.
Krok 2
Obierz marchewki. Przygotuj koperek i inne składniki.
Krok 3
Sterylizuj słoiki i pokrywki.
Krok 4
Na dnie wysterylizowanych słoików ułóż marchewkę, koperek, ząbki czosnku i ziarna pieprzu.
Krok 5
Umieść pomidory w słoikach. Zagotuj wodę, wlej wrzącą wodę do słoika i odstaw na 5 minut.
Krok 6
Odcedź wodę, dodaj sól i cukier. Doprowadź marynatę do wrzenia. Do marynaty dodać ocet i wymieszać. Wlać marynatę do słoików. Zakasać. Odwróć się i zawiń.
Krok 7
Oto pomidory, które dostałem.
UWAGA DO GOSPODARKI
Proporcje podane są na jeden 3-litrowy słoik.