Pomidory „Bez niczego”
Alewtina Semenowa 05 września 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Bardzo smaczne pomidory kiszone, łatwe w przygotowaniu i zjedzone od razu. Solanka pomidorowa smakuje jak sok pomidorowy. Wypróbuj ten przepis na pomidory.
Złożoność: łatwo Kalorie: 798,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 45 minut Dodać. czas: 20 minut Używany: 22,00 g/4,00 g/173,70PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 2 kgwoda 1,5 lsól 1 łyżka.cukier 4 łyżki.ocet 70% 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj i umyj pomidory.
Krok 2
Sterylizuj słoiki. Zagotuj pokrywki. Napełnij słoiki pomidorami. Zagotuj wodę. Wlać wrzącą wodę do słoika z pomidorami. Przykryj pokrywkami i pozostaw na 5-7 minut. Następnie wlej wodę do rondla, dodaj sól i cukier. Zagotować, dodać ocet, wymieszać. Wlać marynatę do słoików. Zakasać. Odwróć się i zawiń.
Krok 3
Oto pyszne pomidory, które otrzymałam.