Pikantny kompot śliwkowy

Pikantny kompot śliwkowy

Alewtina Semenowa 04 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzygotowanie kompotu śliwkowego z przyprawamiPikantny kompot śliwkowyPrzygotowanie kompotu śliwkowego z przyprawamiPikantny kompot śliwkowy Do przepisu

Pachnący i pikantny kompot śliwkowy na zimę.

Złożoność: łatwo Porcje: 1PustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki 1 kgcukier 3 łyżki.woda 5,5 lcynamon, laska 2 szt.anyż gwiazdkowaty, 4 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Opłucz śliwki. Sterylizuj słoiki. Zagotuj pokrywki.

Krok 2

Do sterylnych słoików włóż laskę cynamonu i 2 gwiazdki anyżu. Do każdego słoika dodaj 0,5 kg śliwek (wg uznania można dodać mniej). Zagotuj wodę i wlej ją do słoików. Pozostaw na 10 minut.

Krok 3

Odcedź wodę, dodaj cukier, zagotuj. Napełnij słoiki syropem. Zakasać. Odwróć się i zawiń.

Krok 4

Najsmaczniejszy kompot na zimę jest gotowy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja