Pikantny ketchup z tymiankiem
Olga Lewdo 07 października 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 10 minutGotowanieKolacjaPustySKŁADNIKI NA 10 PORCJIolej roślinny 5 łyżek. l.papryka 2 szt.cebula 2 szt.przecier pomidorowy 1 lmielony czarny pieprz 1 łyżeczka.płatki chili 1 łyżeczka.sól 2 łyżeczki.cukier trzcinowy 100 gnasiona gorczycy 1 łyżeczka.esencja octowa 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Smażyć drobno posiekaną paprykę i cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.
Krok 2
Dodać masę pomidorową (pomidory przepuścić przez wyciskarkę śrubową), sól, cukier, pieprz, musztardę… Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, nie zmniejszając ognia, przez 20 minut, ciągle mieszając. Gorąco polecam robić to na dużej, głębokiej i grubej patelni.
Krok 3
Ubić masę blenderem, dodać liście tymianku, esencję, dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Sos przelewamy do pojemników i szczelnie zamykamy.
UWAGA DO GOSPODARKI
Ilość soli – 2 łyżeczki. ze zjeżdżalnią.