Pikantny dżem śliwkowy w winie

Pikantny dżem śliwkowy w winie

Marina 25 sierpnia 2022 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałW winie przygotowujemy powidła śliwkowe o smaku i aromacie przyprawPikantny dżem śliwkowy w winiePrzepis na powidła śliwkowe z przyprawami w winieW winie przygotowujemy powidła śliwkowe o smaku i aromacie przyprawPikantny dżem śliwkowy w winie Do przepisu

Dżem o przyjemnym ostrym smaku i aromacie przypraw w winie. Smak jest tak jasny, że na pewno będziesz chciał powtórzyć ten preparat, ale latem przyszłego roku.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 4 godziny 30 minut Dodać. czas: 30 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwki 1 kgcukier 500 grwino czerwone 200 mlanyż gwiazdkowaty 2 szt.cynamon 2 łyżeczki.kardamon 1 łyżeczkaśrodek żelujący 20 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Połącz wszystkie przyprawy.

Krok 2

Do rondla wlać wino, dodać przyprawy i cukier. Gotuj na małym ogniu. Gdy dżem się zagotuje, gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 3

Tym syropem polej przygotowane wcześniej śliwki – usunęliśmy z nich pestki.

Krok 4

Teraz musisz namoczyć śliwki w syropie na 3-4 godziny. Następnie dodać środek żelujący (Zhelfix 2:1 – 1 saszetka lub Agar-agar 2 łyżeczki + 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego) i wylać na blachę do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz śliwki przez 1 godzinę.

Krok 5

Gotowy dżem włóż do wysterylizowanych słoików. Szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja