Pikantny dżem śliwkowy
Alewtina Semenowa 06 września 2016 r5,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Wspaniały powidło śliwkowe na zimę z pikantną nutą,
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 10 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwka 2 kgcukier 2 kganyż gwiazdkowaty, 1 szt.goździki 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj śliwki, usuń nasiona. Śliwki wrzucamy do rondelka, dodajemy cukier, mieszamy i czekamy, aż cukier się rozpuści.
Krok 2
Włóż anyż i goździki do woreczka z gazy. Postaw patelnię ze śliwką na ogniu, zagotuj i gotuj przez 30-35 minut. Pod koniec gotowania wyjąć torebkę z przyprawami i przełożyć dżem do słoików. Zwiń, odwróć i zawiń.