Pikantny dżem śliwkowy

Pikantny dżem śliwkowy

Alewtina Semenowa 06 września 2016 r5,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzJak zrobić pikantny dżem śliwkowyPikantny dżem śliwkowyPrzygotowanie pikantnego dżemu śliwkowegoJak zrobić pikantny dżem śliwkowyPikantny dżem śliwkowy Do przepisu

Wspaniały powidło śliwkowe na zimę z pikantną nutą,

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 10 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘśliwka 2 kgcukier 2 kganyż gwiazdkowaty, 1 szt.goździki 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj śliwki, usuń nasiona. Śliwki wrzucamy do rondelka, dodajemy cukier, mieszamy i czekamy, aż cukier się rozpuści.

Krok 2

Włóż anyż i goździki do woreczka z gazy. Postaw patelnię ze śliwką na ogniu, zagotuj i gotuj przez 30-35 minut. Pod koniec gotowania wyjąć torebkę z przyprawami i przełożyć dżem do słoików. Zwiń, odwróć i zawiń.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja