Pikantne Przysmaki: Lekko Solone Ogórki z Cukinią w Praktycznej Torbie

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce Do przepisu

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce to błyskawiczna przekąska. Ogórki będą gotowe za godzinę. Aby przygotować razem ogórki i cukinię według naszego przepisu, należy wziąć warzywa o podobnej średnicy: cienką młodą cukinię i średniej wielkości mocne ogórki. Jeśli mają różne rozmiary, lepiej pokroić je w identyczne kostki, a nie na okrągłe kawałki. Celowo podajemy przepis na niewielką ilość składników, ponieważ, jak rozumiesz, wiele z nich nie zmieści się w opakowaniu. Ale jeśli gotujesz lekko solone ogórki i cukinię nie w torbie, ale w przestronnym pojemniku, możesz z łatwością podwoić ilość składników. Gotowe warzywa, nasycone pikantnymi aromatami, można doprawić olejem roślinnym – otrzymasz wspaniałą sałatkę.

Złożoność: łatwo Kalorie: 42,62 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 1 godzina Używany: 1,48 g/0,37 g/8,36KolacjaKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJIogórki 300 grCukinia 300 grKoperek 30 grCzosnek 3 goździkiSól 1 łyżeczkaCukier 1 łyżeczkaŚwieżo zmielony czarny pieprz 0,5 łyżeczki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj ogórki i cukinię. Odetnij końcówki i łodygi obu. Skórkę można również częściowo odciąć, ale jeśli jest delikatna na cukinii i nie ma gorzkiego smaku na ogórkach, nie ma potrzeby się tym przejmować.

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce
Lekko solone ogórki z cukinią w torbie ()

Krok 2

Ogórki i cukinię pokroić w okrągłe, poprzeczne plastry o jednakowej grubości – nie większej niż 7 mm. Umieść kawałki warzyw w grubej plastikowej torbie. Jest to wygodne, jeśli ma zamek błyskawiczny.

Krok 3

Do torebki z ogórkami i cukinią dodaj cukier, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Zawiąż końce torby lub zamknij zamek błyskawiczny. Dokładnie wstrząśnij torebką z warzywami i pozostaw na 10-15 minut.

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce
Lekko solone ogórki z cukinią w torbie ()

Krok 4

W międzyczasie umyj koperek i osusz go serwetkami. Drobno posiekaj liście i delikatne części łodyg. Czosnek obieramy i również drobno siekamy. Możesz przepuścić go przez prasę do czosnku, ale małe kawałki będą wyglądać bardziej estetycznie.

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce
Lekko solone ogórki z cukinią w torbie ()

Krok 5

Otwórz torebkę ogórków i cukinii, które dały sok. Do torebki dodaj posiekany koperek i czosnek. Ponownie zawiąż lub zamknij torbę i potrząśnij nią.

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce
Lekko solone ogórki z cukinią w torbie ()

Krok 6

Wypuść powietrze z worka i pozostaw warzywa do posolenia z przyprawami na co najmniej kolejne pół godziny w temperaturze pokojowej. Lub od razu przenieś je do lodówki, gdzie dosłownie za godzinę osiągną idealny stan.

Lekko solone ogórki z cukinią w torebce
Lekko solone ogórki z cukinią w torbie ()

UWAGA DO GOSPODARKI

Lekko solone ogórki z cukinią instant nie muszą być robione w torebce. Możesz użyć plastikowego pojemnika z pokrywką. Bardzo wygodnie jest zabrać ze sobą taką przekąskę na piknik. Nie trzeba go nawet specjalnie przyprawiać: wystarczy pokroić i przyprawić. A gdy będziesz jechał do celu, warzywa już dotrą.

PRZY OKAZJI

Jeśli boisz się, że woreczek, w którym w szybkim tempie przygotowujesz lekko solone ogórki i cukinię, nie będzie wystarczająco szczelny i może przeciekać lub pękać, włóż jeden woreczek do drugiego.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja