Pikantne kumkwaty

Pikantne kumkwaty

gastronomia 27 stycznia 20120,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzina 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIocet winny biały – 200 mlgoździki – 12 pąkówlaska cynamonu – 1 szt.cukier – 250 gkumkwaty – 500 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kumkwaty dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka z zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut. Wrzuć durszlak.

Krok 2

W drugim rondlu wymieszaj ocet, cukier i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Dodać kumkwaty i gotować pod przykryciem przez 45 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż do wysterylizowanych słoików.

Krok 3

Bulion zagotować na gęsty syrop. Polej nim kumkwaty i zamknij słoiki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja