Pikantne daty

Pikantne daty

gastronomia 22 czerwca 2013 rPikantne datyPikantne daty Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJERozpocznij przygotowania na 1 tydzień przed podaniem250 g suszonych daktyli 1 łyżeczka. czerwona ostra papryka 5 łyżek. mielona kolendra 2 łyżeczki. mielony anyż 5 łyżek. mielony kminek 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Daktyle włóż do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną, około 20 minut. Usuń pestki, a daktyle osusz na papierowym ręczniku. W misce wymieszaj wszystkie składniki (oprócz soku z cytryny), dodaj daktyle i sól do smaku. Daktyle umieść w wysterylizowanych słoikach. Wymieszaj sok z cytryny z odrobiną soli i polej daktyle. Upewnij się, że są całkowicie pokryte sokiem z cytryny. Pozostawić do zaparzenia na tydzień, codziennie lekko potrząsając słojem. Podawać jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do serów, drobiu i jagnięciny. Wskazówka dotycząca artykułów spożywczych: staraj się znaleźć daktyle minimalnie wysuszone do tego dania, a nie suszone do stanu mumii. Nie zachowują one kształtu po ugotowaniu.

UWAGA DO GOSPODARKI

Przyzwyczailiśmy się uważać daktyle za stuprocentowy deser. Rzeczywiście są słodkie, czasem aż do momentu lepkości. Ale nadal są bardzo soczyste, aromatyczne i sycące, co czyni je idealnym produktem do łatwego konserwowania.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja